Over Cabriocentrum Nederland

Cabriocentrum Nederland is sinds december 2009 gevestigd op het bedrijventerrein Eekterveld aan de Griftsemolenweg 26 in Vaassen. In 2007 heeft Henk Keizer een groot pand laten bouwen waarvan een gedeelte wordt verhuurd aan Van Eek auto’s. Het in 1995 gestarte bedrijf van Keizer was daarvoor gevestigd aan de Weteringdijk, waar ook nu nog twee grote hallen staan met te verkopen auto’s.

Henk Keizer ging met het idee iets voor zichzelf te doen naar de Middelbare Detailhandelsschool. Hij werkte bij verschillende bedrijven en verkocht o.a. kleding op de heren afdeling van HIJ mannenmode. Om voor jezelf een eenmansbedrijf op te zetten, zonder meteen aan personeel te moeten denken kom je terecht bij de autoverkoop, wijn of fotografie.

Toen bij zijn vader die een bedrijf aan de Weteringdijk had, er een hal vrij kwam greep hij de mogelijkheid aan van daaruit cabrio’s en andere populaire auto’s te verkopen. De Golf cabrio’s waren enkele jaren de hoofdmoot. Jonge gezinnen kochten deze wagens graag. Niet te duur en ook voor de kinderen was er achterin voldoende zitruimte. Met de kap erop was het in de winter in een cabrio zelfs sneller warm dat met een gewone Golf. Keizer denkt er wel een duizend verkocht te hebben. Toen zijn vader het bedrijf stopte werd ook een tweede hal omgebouwd tot showroom. Na een kopje koffie aan de keukentafel, kantoor werd daarna in de showroom de auto bekeken. Er stonden er altijd wel een stuk of 50

Cabriocentrum Nederland

Sfeervol en altijd gezellig aan de Weteringdijk te Emst, foto 2004

Geen enkel Nederlands bedrijf had in die tijd zoveel cabrio’s in de showroom staan als bij Keizer aan de Weteringdijk. In de jaren die volgden bouwde Keizer een netwerk op van betrouwbare autobedrijven die hem de auto’s leveren. Nu worden de auto’s per computer en per fax bij hem aangeboden, want de dealers weten welke auto’s hij graag in zijn collectie heeft. Betrouwbare auto’s met de originele garagepapieren.

Toen de markt in de loop der jaren veranderde speelde Keizer daarop in. Nu zijn het vooral tweezitters van de merken Audi TT , BMW Z3 en Z4, Mercedes slk , Mazda mx-5. De markt is in de breedte gegroeid en de klanten zijn nu de veertigers en ouder. Maar nog steeds verkoopt hij graag betaalbare cabrio’s, waarbij de nieuwe eigenaar waar voor zijn geld krijgt. Alle cabrio’s kunnen worden gekocht in overleg met een apk, onderhoudsbeurt en garantie.“Ik zie mijn klanten graag nog eens terug om een praatje te maken over hun beleving van het open rijden”.  In de showroom aan de Griftsemolenweg zijn altijd een stuk of vijftig cabrio’s te bewonderen.

Cabriocentrum Nederland

Showroom aan de Griftsemolenweg te Vaassen, foto 2010