Actie
Openings tijden: ma. tot en met za. van 9.00 - 17.00 uur. ( waarvan ma. t/m do. voor af even bellen )


Lees meer
Adresgegevens
Griftsemolenweg 26
8171 NS Vaassen
Tel:   0578-561114
Mob: 0653-229694
Openingstijden
Maandag t/m Zaterdag geopend van 09.00 tot 17.00 uur

(Ma t/m Do op afspraak)

Tel: 0578-561114
Mob:0653-229694

                      Bij 'open rijden' gaat het om beleving.
                      Dagblad de Stentor, donderdag 25 maart 2010.

Henk Keizer (45) van Cabriocentrum Nederland hoeft niet lang na te denken over het antwoord op de vraag wat voor soort mensen in een cabrio rijden. "'t Zijn allemaal leuke mensen", zegt hij. "Niet chagrijnig. Dat is ook niet nodig, want een cabrio is, hoe je het bekijkt, toch een luxe."Hij schat dat negentig procent van de tweedehands cabrio's die hij verkoopt vanuit z'n spiksplinternieuwe bedrijfshal op het Vaassense bedrijventerrein Eekterveld tweede auto's zijn, die meestal worden gebruikt voor korte pleziertochtjes dichtbij huis. Met de 'gewone' auto worden de lange afstanden overbrugd.

                         Porsche Cabrio Cabriocentrum Nederland Vaassen                       

"Open rijden is beleving", stelt Keizer. De wind door je haren voelen, omhoog blikken en de hemel boven je zien, de zon op je huid voelen, de vogeltjes horen fluiten, geeft toch een andere dimensie aan het op de weg zitten dan een 'gesloten' auto. Keizer: "Het is te vergelijken met het rijden op een fiets."

                        BMW Z4 Cabriocentrum Nederland Vaassen

Cabrio centrum Nederland betrekt z'n tweedehands cabrio’s uit o.a. Duitsland, waar Keizer al vele jaren komt en inmiddels een groot betrouwbaar dealer netwerk heeft opgebouwd.
De Golf III en IV cabriolet, die gemaakt werd tussen 1997 en 2002, was de onbetwiste topper. Keizer, die nog steeds een paar keer per week naar Duitsland gaat, schat dat hij er in de loop van de jaren wel duizend van heeft verkocht. Nu lopen vooral de Audi TT, de Mercedes SLK, de BMW Z3 en de Maxda MX5 goed, temeer omdat de prijsklasse waarin ze in Vaassen te koop worden aangeboden, aantrekkelijk is: globaal tussen de acht en twintig mille.  "'Wassen, poetsen, keuren en neerzetten', is Keizers beleid altijd geweest. Dat wil zeggen dat hij alleen dealer auto's koopt die rijklaar zijn en waaraan geen grote dingen hoeven te gebeuren. (auto’s kunnen in overleg met nieuwe APK, onderhoudsbeurt en garantie worden afgeleverd) .

                      Mercedes Benz Cabrio  Cabriocentrum Nederland Vaassen

                                      Altijd een schitterende collectie op voorraad.

In Vaassen, waar hij sinds december 2009 is gevestigd, heeft hij een deel van zijn bedrijfspand, dat ruimte biedt aan zo'n zestig sportieve auto's, verhuurd aan Van Eek Auto's , een bedrijf dat behalve verkoop ook onderhoud en reparatie in het pakket heeft. Tussen de ondernemers is sprake van kruisbestuiving. Als een cabriolet een afleveringsbeurt moet hebben of er moet een nieuwe accu in gebeurt dat bij buurman Van Eek, die er op die manier volgens Keizer ook klanten aan overhoudt.

                      Mazda MX5 cabrio  Cabriocentrum Nederland Vaassen

Dat zijn handel seizoensgebonden is valt heel erg mee. Dankzij internet - het leeuwendeel van de handel speelt zich daar inmiddels op af - shoppen mensen in de wintermaanden ook gewoon, ook al vriest het dat het kraakt. De winterdip in Keizers branche valt dus alleszins mee. "Weet je wat het is", zegt hij, "'s winters ga je naar iets positiefs toe. Naar de lente."

                      Showroom  Cabriocentrum Nederland Vaassen

                          Prachtige collectie cabriolets in de showroom te Vaassen.